Logo kroontje Coning motoren

Zakelijk voordeel op een elektrische motor (fiets) 

Zakelijk voordeel op een elektrische motor? Ben je ondernemer of zzp’er met een eigenzaak en wil je fiscaal voordelig investeren in een milieuvriendelijke RGNT motorfiets van Coning Motoren ? Dat kan namelijk met de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving Milieu-investering (VAMIL).
Het ministerie van Infrastructuur en Milieu stimuleert met deze regelingen milieuvriendelijke investeringen en daar valt de elektrische motorfiets van RGNT ook onder (E3114). Daarnaast bestaat er de kleinschaligheids- investeringsaftrek, de KIA.
De Kleinschaligheids- investeringsaftrek (KIA)
Als je als ondernemer investeert in bedrijfsmiddelen, dan kan je een deel van de investering aftrekken voor de inkomsten- of vennootschapsbelasting. Onze elektrische motorfiets van RGNT is een bedrijfsmiddel dat in aanmerking komt.

Zakelijk voordeel op een elektrische motor door toepassing MIA.

De Milieu-investeringsaftrek (MIA) stimuleert investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen door een belastingvoordeel te bieden. Bij de MIA kan een gedeelte van de investering extra ten laste worden gebracht van de fiscale winst (dus bovenop de normale investering). Hierdoor wordt de fiscale winst verlaagd en hoeft er minder inkomsten- of vennootschapsbelasting betaald te worden.

Voor 2023 is voor de MIA vanuit de overheid € 192 miljoen beschikbaar gesteld.

Zakelijk voordeel op een elektrische motor door toepassing VAMIL

De Willekeurige afschrijvingen Milieu-investeringen (VAMIL) geeft ondernemers de mogelijkheid om op ieder willekeurig moment investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen af te schrijven. Bedrijfsmiddelen die in aanmerking komen, kunnen voor 75% afgeschreven worden op een willekeurig moment. Door hier gebruik van te maken betaal je minder inkomsten- of vennootschapsbelasting. Dit levert een liquiditeits- en rentevoordeel op.

Voor 2023 is vanuit de overheid € 25 miljoen beschikbaar.

De MIA VAMIL subsidie zijn twee regelingen gecombineerd. De Milieu- investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijvingen Milieu-investeringen (VAMIL). Deze twee aparte regelingen kunnen in de praktijk vaak gecombineerd aangevraagd worden. Beide regelingen stimuleren investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen.

Klik hier voor de voorwaarden op RVO:  https://www.rvo.nl/subsidies-financiering

Volg en like ons op: